Tv-kok Anthony Bourdain (61) overleden


  • Global Moderators

    0_1528470900871_chronicle-anthony-bourdain_page_2_image_0001-438x560.jpg

    De Amerikaanse kok Anthony Bourdain is dood. Hij maakte verscheidene seizoenen van het populaire televisieprogramma No Reservations, dat ook in Nederland werd uitgezonden. Daarin reisde hij de wereld over om plaatselijke gerechten te proberen.

    Bourdain (61) heeft zelfmoord gepleegd, laat zijn werkgever CNN weten. Hij was in Frankrijk om een aflevering voor de zender op te nemen. Een goede vriend vond de kok bewusteloos in zijn hotelkamer.

    Bourdain heeft aan het begin van zijn carrière als chef-kok gewerkt in New York. Hij brak pas echt door met zijn boek Kitchen Confidential dat in 2000 uitkwam. Er kwam ook een tv-programma uit voort dat hij presenteerde.

    Sinds 2005 maakte hij het succesvolle programma No Reservations dat wordt uitgezonden door 24Kitchen. Ook was hij de presentator van Parts Unknown, dat door CNN wordt uitgezonden. Bourdain won met zijn programma’s meerdere Emmy’s en Peabody Award.

    Gigantisch foodie-gat
    In de culinaire wereld wordt geschokt gereageerd op het overlijden van de markante tv-chef. Volgens Jamie Oliver laat hij een “gigantisch foodie-gat achter dat niet meer te vullen is”.

    Tv-kok Nigella Lawson schrijft op Twitter dat ze er kapot van is en dat het nieuws “ondragelijk is voor zijn familie en vriendin”. De Britse topkok Gordon Ramsay roemt Bourdain om zijn tv-programma’s. “Hij bracht de wereld in onze huiskamers en inspireerde mensen om andere culturen te ontdekken met behulp van eten.”

    https://nos.nl/artikel/2235609-reiskok-anthony-bourdain-dood.html


  • Global Moderators

    RIP Tony!

    You’ll be missed, a lot!


  • Admin

    Ook al zelfmoord. Het is dit jaar goed raak met zelfmoord onder beroemdheden :(



  • Rip


  • Admin

    @keen zegt in Tv-kok Anthony Bourdain (61) overleden:

    Ook al zelfmoord. Het is dit jaar goed raak met zelfmoord onder beroemdheden :(

    Deze week alleen al…


Log in to reply