Hoe warm je etensresten het beste op?



  • Etensresten kunnen de tweede keer zelfs nog lekkerder worden dan eerst met deze trucs. Met deze handige tips zijn droge en smakeloze restjes verleden tijd.

    Brood
    Heb je oud brood over? Sprenkel er wat water op en leg het brood dan een paar minuten in de hete oven. Zo blijft de korst krokant en is het net alsof je weer vers brood hebt.

    dW89H7I.jpg

    Pizza
    Pizza kan bij het opnieuw opwarmen in de oven te hard worden en bij opwarmen in de magnetron te zacht. De truc is om de overgebleven pizza in de magnetron op te warmen met een kopje water erin. Zo blijft de korst krokant.

    z0yRlG2.jpg

    Koekjes
    Vooral zelfgebakken koekjes kunnen snel hard worden, en niet op de goede manier. Leg de hard geworden koekjes tussen een velletje vochtig gemaakt keukenpapier en verwarm ze 10 seconden in de magnetron. Zo zijn ze weer zacht en warm.

    MnqczsP.jpg

    Vis
    Het is bijna onmogelijk om bij opnieuw opwarmen de zachte structuur van de vis te behouden, maar je komt er wel dicht bij in de buurt door de vis afgedekt met aluminiumfolie en met een paar lepels bouillon in de oven op te warmen.

    45AFlX0.jpg

    Patat
    Patat moet je nooit alleen in de magnetron opwarmen, want dan worden ze helemaal slap. Verwarm ze even in de magnetron en leg ze dan tussen de contactgrill, zodat ze ook krokant worden.

    DMPcEQp.jpg

    Biefstuk
    Als je doorgebakken biefstuk al niet zo lekker vindt dan is het niet aan te raden om die in de magnetron te verwarmen. Warm de biefstuk liever een minuut of twee op in de pan met een klontje boter.

    N1LgjTf.jpg

    Rijst
    Gekookte rijst heeft na een paar dagen de neiging op een grote droge homp te worden. Je voorkomt dit door een vochtig keukenpapiertje op de rijst te leggen wanneer je het in de magnetron opwarmt.

    29xr9XV.jpg

    Aardappelpuree
    Hoe je je aardappelpuree ook opwarmt, in de magnetron of boven een pan kokend water, de truc is om extra melk, room en boter toe te voegen.

    GX4X5Fu.jpg

    Wafels
    Vers gebakken wafels verwarm je heel makkelijk opnieuw in de toaster.

    6L4q49Y.jpg

    Gepaneerde etenswaren
    Gepaneerde etenswaren als vissticks warm je ook het beste weer op in de contactgrill. In de magnetron worden ze namelijk slap.

    N0vafHw.jpg

    Kip
    De truc bij het opwarmen van kip in de magnetron is er een beetje bouillon aan toevoegen.

    BfcRZvq.jpg

    Gekookte pasta
    Gekookte pasta zonder saus warm je het beste op door het in een ringvorm op je bord te leggen met een gat in het midden. Hierdoor wordt het gelijkmatig warm.

    313evIP.jpg

    Pasta met tomatensaus
    Pasta met tomatensaus is een van de dingen die de volgende dag nog lekkerder smaakt. In plaats van het in de magnetron op te warmen kun je de pasta beter in een pan met wat boter opwarmen, want zo karameliseer je de tomaat en wordt de smaak nog sterker. Vergeet ook de verse Parmezaanse kaas niet.

    0fo31e1.jpg

    Macaroni met kaas
    Macaroni met kaas of een andere pasta met room verwarm je het beste in de magnetron met een beetje melk en boter. Door de toegevoegde zuivel voorkom je dat het uitdroogt en zorg je ervoor dat het extra romig blijft.

    CwKsKCO.jpg

    Soep
    Wanneer je bevroren soep opwarmt gebeurt het soms dat die al heel heet is, maar dat er nog wel een bevroren blok in drijft. Dit voorkom je door een kopje kokend water aan de soep toe te voegen en dan goed te roeren.

    I86mfNh.jpg

    Groenten
    Hoewel het makkelijk is om je groenten in de magnetron op te warmen, doet het niet veel goeds voor de smaak en de structuur. Rooster ze liever even in de oven met wat olijfolie, peper en zout.

    IHoW0pX.jpg

    Granen
    Net als rijst kun je granen ook in de magnetron opwarmen, maar leg er dan wel een vochtig keukenpapiertje op zodat het niet kleeft en uitdroogt.

    e0aWKkx.jpg

    Verse kruiden
    Gooi basilicumblaadjes die al niet meer zo mooi zijn niet weg, maar droog ze. Leg de blaadjes tussen twee keukenpapiertjes en leg ze steeds 30 seconden in de magnetron, net zo lang tot ze goed gedroogd zijn.

    4S9D2KA.jpg

    Kalkoen
    Kalkoen staat erom bekend heel gauw uit te drogen, maar dit hoeft niet. Daarom kun je kalkoen het beste opwarmen in een stoommandje.

    bd1qFh0.jpg

    **Kippenvleugeltjes **
    Verwarm kippenvleugeltjes in een contactgrill, want dan blijven ze krokant.

    ZnOtqM1.jpg

    Met dank aan:
    Facebook, Pinterest en Imgur

  • Global Moderator

    Boerenkool moet je opbakken in een koekenpan met veel boter. Wachten tot er een korstje op zit, yum <3

    Zou ook voor zuurkool gelden maar dat vind ik niet lekker :p



  • @bloemie zegt in Hoe warm je etensresten het beste op?:

    Boerenkool moet je opbakken in een koekenpan met veel boter. Wachten tot er een korstje op zit, yum <3

    Dat doen mijn ouders ook. Met een lekker eitje erbij en een krokant korstje lekker :3


  • Global Moderator

    @Eend zegt in Hoe warm je etensresten het beste op?:

    @bloemie zegt in Hoe warm je etensresten het beste op?:

    Boerenkool moet je opbakken in een koekenpan met veel boter. Wachten tot er een korstje op zit, yum <3

    Dat doen mijn ouders ook. Met een lekker eitje erbij en een krokant korstje lekker :3

    Een like is niet genoeg


  • Global Moderator

    Handig lijstje


 

Het lijkt erop dat je verbinding naar KEEN verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.