[Recept] Cupcakes met sinaasappeltopping


  • Global Moderator

    5 jaar geleden gemaakt voor mijn verjaardag en het is voor mij een klassieker geworden. De sinaasappelroom is zuur en zoet tegelijk, lekker romig en zacht, wat weer past bij de wat hardere cupcake. Nouja, genoeg gebazel, laten we het gaan maken.

    Dit gaan we dus maken
    R5cWZQh.jpg

    Fokk’n lekker, nie?

    Dit heb je nodig:
    Voor de cake:
    125 gram boter
    125 gram suiker
    125 zelfrijzend bakmeel
    2 eieren
    Wat melk

    Voor de topping
    1 pakje Dr Oetlul Mix voor Banketbakkersroom
    250ml slagroom
    250ml versgeperst sinaasappelsap
    Nog wat garnerinkjes. Ik had de mijne toevallig uit de kersthagelslag geplukt.

    Wat gaan we doen?

    1. Verwarm je oven voor op 170 graden en leg je rooster in het midden van de oven.
    2. Pak een beslagkom en doe de boter erin. Snij het van tevoren in kleine blokjes, zodat het makkelijker te mixen is. Doe daarna beetje voor beetje de suiker erin. Zorg ervoor dat de suiker er goed in is gemixt.
    3. Doe daarna de eieren er 1 voor 1 in. Mix dit ook heel goed door.
    4. Als laatste moet je, beetje bij beetje, de bakmeel erin doen. Mix het geheel goed door. Is het beslag nog iets te droog? Doe er een beetje melk bij. 1 of 2 eetlepels zou voldoende moeten zijn.
    5. Dit gedeelte is tricky, maar als je het eenmaal door hebt is het makkelijk: Het beslag in het vormpje doen. Met 1 eetlepel pak je een beetje beslag en met een andere eetlepel schraap je het in het vormpje. Die hoeft trouwens maar 2/3e vol te zijn.
    6. Pleur de cupcakes in de oven. 20 minuten is ongeveer goed, maar het kan per oven verschillen. Test met een houten prikkertje of de cupcakes goed zijn: Als er geen beslag aan het prikkertje blijft hangen zijn ze goed. Als dat wel zo is, laat ze dan nog 5 minuten zitten.
    7. Lik de beslagkom uit.

    Als de cupcakes in de oven zitten kun je verder met de topping. Dit is heel simpel:

    1. Pers sinaasappels: Een glas (200-250ml) is voldoende. Neem wel die ronde, gladde perssinaasappels, die zijn het lekkerst.
    2. Doe de inhoud van het zakje in een beslagkom en doe er beetje bij beetje de sinaasappelsap bij. Er zou een vla-achtige substantie moeten ontstaan, een beetje dikkig. Het is niet erg als er nog een beetje sinaasappelsap over is.
    3. Doe daarna de room erbij. Klop het geheel op tot een stijve massa.
    4. Proef het en proef de goddelijke smaak. Pas op dat je niet alles opeet.

    Uiteindelijk

    1. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
    2. Doe de topping in een spuitzak en maak er een toefje op. Of een toef.
    3. Speel een beetje met garnering, bolletjes, sterretjes, doe maar wat. Daarna ben je klaar om te serveren.
    4. Vergeet ook hier niet de beslagkom uit te likken.

    Nu kun je ze serveren! Veel plezier en eet smakelijk!

    P.s. In plaats van sinaasappelsap kun je ook citroensap gebruiken. Alleen moet je daar iets zuiniger mee zijn omdat het sterker smaakt


 

Het lijkt erop dat je verbinding naar KEEN verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.